top of page

Vilka är vi egentligen?

Låt oss introducera oss

Vi har levererat textila band och textila lösningar av högsta kvalité i mer än 80 år.

Smålands Band AB i Skillingaryd har i mer än 80 år tillbaka vävt band i alla bredder och längder och har goda kunskaper om vad industrin och hemtextilsektorn kräver.
Moderna och ändamålsenliga maskiner, samt yrkeskunnig personal ger mycket pålitliga och snabba leveranser. 
 

Tack vare våra korta beslutsvägar har vi möjlighet att snabbt anpassa oss till våra kunders skiftande behov och krav. Vi tror starkt på att konkurrens leder till kvalitetsprodukter och nöjda kunder.
 

Vi tillverkar olika typer av textilband och vi får de mest skiftande uppdrag när det gäller vävning av band och vi är inte heller främmande inför att framställa nya produkter.
Har ni en god idé om hur just ni skulle vilja ha era band vävda, tag då kontakt med oss så skall vi lösa uppgiften åt er.

Vi lovar att vi kommer att göra allt för att just ni skall bli en nöjd kund hos oss.

Vår affärside

Smålands Band utvecklar, tillverkar och säljer textilprodukter åt industri- och dekorationsbranschen
Genom att agera, leverera snabbast och hålla högsta möjliga kvalitet, ska Smålands Band inneha en utmärkande position på såväl den inhemska som den internationella marknaden.

Vår vision

Genom att...

- Alltid vara snabbast
- Alltid erbjuda den bästa produkten/lösningen
- Alltid leverera högsta kvalité

…ska Smålands Band vara ett naturligt val när det gäller textila lösningar, industriprodukter och hemtextil oavsett var på marknaden kunden befinner sig.

Vår historia

Smålands Band grundades 1934 av tysken Otto Lemke. Otto var en tysk textilingenjör som kom till Sverige innan andra världskrigets utbrott. Han bosatte sig först i Sveriges textilstad Borås där han arbetade för många av ortens alla textilföretag. Otto fick senare en anställning på ett textilväveri vid den småländska orten Skillingaryd. 
Då han nådde taket vid det lilla väveriet kände Otto att han ville ta sin karriär till nästa nivå. Han startade ett eget väver i Skillingaryd där företaget ligger än idag. 
Smålands Band var grundat.

Beställ vår katalog

Beställ eller bläddra direkt i vår katalog och ta del av
 våra standardprodukter

Boka möte

Låt oss ta en kaffe samtidigt som vi berättar vad vi kan göra för er.

bottom of page